Praktiska och lekfulla barnmöbler

barnmöbler

Barnmöbler kan du hitta i alla möjliga former, färger och stilar. Klassiska, lekfulla, färgglada eller trendiga. Något som många dock är ute efter när de ska välja just möbler till barnrummet är fokus på förvaringen. En bra och praktisk förvaring som sväljer mycket är A och O för de flesta barnrum. Det ska få plats leksaker, kläder och skolböcker. Tips på bra förvaringsmöbler är bokhyllor, byråer och garderober. Praktiska lådor kan placeras under sängen, i skänken eller ovanpå bokhyllan och kan samtidigt vara en rolig och snygg detalj i rummet!

En annan sak att tänka på i barnens rum är också vilken typ av säng man ska välja. När de är tillräckligt gamla för att sova i eget rum kan en så kallad växasäng vara ett bra alternativ. En sådan gör det möjligt att behålla sängen en längre tid istället för att behöva köpa nya när barnet växer. Då drar man helt enkelt ut sängen allt eftersom barnet blir längre. En smidig lösning som också är bra ekonomiskt. Har ni syskon som ska dela rum är en våningssäng ett populärt och praktiskt alternativ. Extra bra blir det med exklusiva barnsängkläder från The White Plot.

Vad är ett barnrum utan lekfullhet och mycket färg? Barnmöbler som bjuder in till lek och inspiration ökar också trivseln för barnet. Satsa på roliga detaljer och gott om lekyta där barnen har chans att experimentera och fantisera. Ett skrivbord för fina teckningar, en mysig sittgrupp för kafferep och ett dockhus för fantasifulla lekar. Eller en rymlig garderob som gör det enkelt för dig som förälder att hålla ordning men samtidigt användas som hemlig koja för barnen. Funktionalitet och lekfullhet är viktiga faktorer för möbler i ett barnrum och förgyller vardagen och trivseln för barnen.