Förberedelser och underhållning är viktigt på bilsemester med barn

Att resa med bilen är ett roligt och spännande sätt att upptäcka världen. Man kan stanna när man vill, se saker längs vägen man annars inte sett och besöka byar man tidigare inte visste namnet på. Åker man på bilsemester med barn finns det dock en hel del att tänka på för att göra det så smidigt och fridfullt som möjligt. För hur mycket man än har planerat att göra kan det vara svårt att följa dessa planer till punkt och pricka om alla ska hålla sig nöjda. Allt för många slottsvisningar kan frambringa en del sura miner, och tanken var nog inte att släpa runt barnen utan att ni skulle ha en trevlig familjesemester som alla skulle njuta av. Låt därför barnen välja några sevärdheter om de är tillräckligt gamla, eller tänk ut vad de verkligen skulle uppskatta om de är små. Dela upp resan i korta sträckor och se pauserna på rastplatserna som en del av resan. Spela lite fotboll och njut av en riktigt god picknicklunch. Försök tänk att vägen är viktigare än målet. Bilsemester.net är en fullspäckad guide för dig som ska bila i Europa.

bilsemester med barn

Undvik uttråkade och sura barn i baksätet! Ladda upp med ljudböcker, musik och lekar som kan utföras sittandes i bilen. Att underhålla de små i bilen kan vara svårt. Tiden går så mycket fortare om ni räknar bilar tillsammans eller leker ”Ett skepp kommer lastat”.

Se också till att packa smart för att lättare kunna få en översikt över vart saker och ting finns så att de snabbt går att plocka fram vid behov. Om ni har en takbox är dessa utmärkt att packa i. Ett tips är att lägga alla stora mjuka väskor i den för att kunna utnyttja hela utrymmet. Att packa efter tillfälle är också ett tips vana resenärer ofta delar med sig av. En väska för stranden, en för när ni ska bo på hotell och en för när ni ska stanna till på platser över dagen.