Att sova gott i såväl mjuka som vackra sängkläder är viktigt för många av oss. Du spenderar ofta hela nätter, om inte mer, i sängen och då är det såklart bra om du sover riktigt gott också. Om du funderar på att köpa nya sängkläder kan det vara värt att satsa på exklusiva sådana. Visserligen kan det bli lite dyrare men samtidigt håller de ofta högre kvalitet. Se till att satsa på sängkläder som både är snygga till utseendet och som samtidigt är skapade av högkvalitativa material som är mjuka och lena mot huden. Läs mer om sådana här nedan.

Sängkläders trådtäthet

Det kan vara bra att kontrollera tygets trådtäthet i samband med ett köp av sängkläder. Hög trådtäthet innebär generellt sett ett mjukare, lenare och mer högkvalitativt lakan. Det gör att det håller längre och inte riskerar att bli förstört i tvätten. Trådtäthet är alltså antalet trådar som är vävda ihop i ett kvadrattum. 100 trådar lodrätt och 100 trådar vågrätt innebär en trådtäthet på 200. Över 200 i trådtäthet brukar innebära en lyxigare variant av lakan, till exempel egyptiska bomullslakan. Hos dessa exklusiva lakan brukar trådtätheten ligga på ungefär 300 och uppåt, vilket alltså innebär en mycket hög kvalitet. Se även Testfaktas test av lakan.

Egyptisk bomull

Egyptiska bomullslakan är ett av de mest exklusiva sänglakanen du kan få tag på. Du kanske redan har stött på dem på lyxiga hotell? Denna sortens bomull kommer från en planta som heter Gossypium Barbadense. Klimatet i Egypten gör att de här växterna producerar en bomull med längre fibrer än andra. Bomullen spinns sedan till extra fina trådar som blir ett riktigt högkvalitativt tyg. Längre fibrer betyder att ett tyg är mer hållbart och just egyptiska bomullsfibrer brukar sägas vara riktigt bra. Dessa härliga lakan av egyptisk bomull anses generellt sett vara bäst, sett både till styrka och mjukhet.

Beställ lakan från nätet

Exklusiva och högkvalitativa lakan och andra sängkläder går att hitta på en mängd olika ställen. Att handla från nätet är smidigt och enkelt och där kan du även jämföra olika sorters sängkläder mot varandra. The White Plot är en av butikerna online där du kan beställa hem exklusiva sängkläder. De erbjuder sängkläder i nordisk design och med en modern och avskalad stil – alltid i högsta möjliga kvalitet. Hos dem hittar du det mesta du kan tänka dig inom området sängkläder och de fraktar dessutom hem varorna direkt till dig. Ett tips är att spana in deras webbshop och se om du hittar något som passar dig och din säng!