post

Att välja rätt foundation är av stor vikt när du vill få en vacker och naturlig look. På samma sätt som rätt foundation kan få dig att stråla kan fel foundation dra till sig uppmärksamhet på helt fel sätt – genom feta partier, torra partier eller genom tråkiga synbara linjer som resultat av fel färgval.

Du kan luras att tro att en hög prislapp är en garant för en bra produkt, och det finns absolut en sanning i att pris och kvalitet har ett samband när det kommer till kosmetika. Dock är det viktigaste att välja en produkt som passar just din hudtyp och din färgton.

Utgå från din hudtyp och prova i rätt ljus

Om du har en torr hy bör du inte välja en matt foundation eftersom den kommer få din hy att se ännu torrare ut. Välj istället en foundation som återfuktar din hud och undvik puderfoundations. Har du en oljig hy bör du å andra sidan tänka precis tvärt om.

Att prova ut din foundation i rätt ljus är också oerhört viktigt. Det artificiella ljuset i butiken kan i många fall ställa till det, så vill du vara på den säkra sidan bör du innan du bestämmer dig kontrollera hur färgen ser ut i dagsljus. Och testa gärna färgen direkt i ansiktet.