post

Något som blivande föräldrar oftast ser fram emot är att få skaffa allting som en baby behöver, speciellt när det gäller första barnet. Det som är viktigt för ett litet barn är att de får sova i en säng som de känner sig trygga och då är sängkläderna mycket viktiga. Oavsett vad man väljer för typ av säng till babyn – vagga, spjälsäng eller korg, gäller det att sängkläderna har en perfekt passform. Passar inte sängkläder ordentligt finns att det blir veck som skaver eller om de är mycket stora kan barnets näsa och mun täcks över, vilket gör att babyn andas in sin utandningsluft.

Vagga eller korg?

Med tanke på att sängkläder måste ha den rätta passformen bör du fundera på vilken typ av babybädd som barnet ska ligga i från början. En babykorg är utmärkt för den första tiden och du kan köpa exklusiva kemikaliefria sängkläder till barn som säljs som kompletta set hos The White Plot om du vill. Detsamma gäller för en vagga som fungerar perfekt att låta babyn sova i första tiden då det går att vagga barnet till sömns. Eftersom nyfödda är vana att bli gungade inne i magen för att somna är det bra val, men både vagga och korg växer barnet ur relativt snabbt.

Spjälsäng – En säng att växa i

En spjälsäng är oftast det bästa valet och barnet behöver en sådan säng när det har växt ur vaggan/korgen. På en spjälsäng går det att variera i höjden och ju äldre barnet bli desto längre ner placeras sängbottnen. Spjälsängar går att använda tills barnet är två år. Det går att hittar många olika typer av sängkläder till en spjälsäng och ett set av babysängkläder består oftast av ett litet örngott och påslakan för babytäcke. Det går vanligtvis att köpa matchande spjälskydd till bäddsetet. Ett spjälskydd avvänds för att förhindra barnet att råkar få ut armar och ben mellan spjälorna när de ligger i sängen.