post

Jag har länge drömt om en riktigt vintrig semester och förra veckan slog jag till. Jag begav mig ända upp till Kiruna tillsammans med en god vän och där bodde vi tillsammans på Camp Ripan. Det här var helt magiskt och någonting alla borde testa!

Det här var min första resa till Norrland och Kiruna och jag måste medge att jag är lite tagen av den här resan. Vi har sett norrsken och mycket vacker natur. På vårt boende på Camp Ripan hade de även massage och spa. Något vi njöt av efter scooterturer och hundspannsåkning.

Mysigaste stugan

Vi bodde i en stuga som var som ett hotell i bekvämlighet. Alla små hus hade en egen ingång så vi kunde drömma oss bort att vi faktiskt bodde där och det kändes som vår egen lilla stuga. Sängarna var jättesköna och jag ville inte åka hem.

Det var så avkopplande att spendera tiden i stugan med min kompis. Vi bara njöt och hade även en liten köksdel så vi kunde käka frukost på vårt eget rum. Det var nog det här som fick det att kännas så hemtrevligt och fridfullt.

Ishotellet i Jukkasjärvi

Något som var mycket speciellt var när vi såg ishotellet i Jukkasjärvi. Detta hotell som så många har berättat om. Det var faktiskt så vackert som jag hade trott och vi passade på att gå en guidad tur på det unika hotellet från 1989.

Ishotellet i Jukkasjärvi är till och med världens första och största hotell av is och snö. Samma kväll hade vi även turen att få se norrsken också. Det var obeskrivligt vackert! Någonting du behöver uppleva själv för att förstå hur coolt det faktiskt var.

Unna dig att bo på Camp Ripan

Om du också planerar en resa till Kiruna skulle jag rekommendera att du unnar dig att bo på Camp Ripan. Här fanns allt vi behövde och samtidigt var det en praktisk utgångspunkt för våra utflykter. Så om du funderar på att åka till Norrland, boka Camp Ripan, det kommer du inte att ångra!