Att bygga attefallshus kräver inget bygglov och kanske är det därför det har blivit mer populär med detta lilla hus, på tomten. Det finns många tillverkare som bygger dessa hus, i vårt avlånga land. Därför är de inte så svåra att få tag på. Husen kommer oftast färdigbygga och kan placeras ut direkt.

Välja en tillverkare eller bygga själv?

Att välja en tillverkare för ditt attefallshus är en bra idé, eftersom du då kan måttbeställa huset. Det finns färdiga hus att köpa, men dessa kanske inte stämmer överens med den storleken som du vill ha. Du kan bestämma exakt hur ditt hus ska se ut och få det färdigbyggt för att monteras på tomten.

Om du vill ha ett attefallshus, men inte vill beställa från en tillverkare, kan du antingen köpa ett färdigt hus eller bygga ett själv. Detta medför att du får köpa allt material själv och också göra allt jobb själv, men du kan också bestämma allt själv. Och du behöver inte heller ansöka om bygglov.

Vem ska du välja?

Vilken tillverkare av attefallshus som du väljer, beror helt på var du bor i landet. För du vill väl ha den bästa på nära håll? Om du bor i Luleå exempelvis kan du välja Attefallhuset av Rosell & Clack AB. De har både god kvalité och låga priser på sina hus.

Bor du längre söderut kan du välja Polhus AB i Malmö. De kan allt om trähus och har lång erfarenhet av att bygga och leverera både attefallshus, lekstugor och friggebodar till sina kunder. De har både god kvalité och låga priser. Husen kommer färdigbyggt och kan placeras direkt på tomten.